Zmanjšanje CO2 izpusta

Za uspešno soočanje z javnostjo in našimi kupci, zraven nepogrešljive konkurenčnosti v gospodarstvu spada tudi aktivno in učinkovito upravljanje okoljske in podbebne zaščite. Na zaščito okolja in podnebja gledamo kot na priložnost in iziv, ki odpira nove gospodarske poti za ekološko usmerjen razvoj tehnike in proizvodnih procesov. Na teh straneh boste našli vse informacije o naših prizadveanjih za zaščito okolja in podnebja. Videli boste lahko naše dosedanje uspehe kot tudi naša prizadevanja za izboljšanje ekološkoh procesov.

Papir

Gozdovi so bistvenga pomena za življenje ljudi in živali, zato je pomembno da jih ohranimo za za naše naslednike. S tem namenom v našem podjetju skrbimo, da vam ponudimo čim več alternativ ekološko certificiranih in recikliranih papirjev. Saj z izbiro takšnih pairjev pripomoremo k ohranitvi tega pomembnega ekološkega sistema.

Pri izdelavi vaših tiskovin se predvsem uporabljajo FSC in PEFC certificirani papirji, reciklirani papirji in papirjih iz modernih (bambus) in klasičnih (bombaž) alternativnih virov.

Pripava tiska/CTP

V primerjavi s konvencionalno priprav tiska, katere pred osvelitvijo tiskarske plošče potrebujejo osvetlitev filmov v večih korakih, pri nas direktno osvetljujemo plošče, kar ima ekološke prednosti kot so, manjša poraba materialov, kemikalij za razvijanje in nižja poraba vode, kot tudi zmanjšanje emisij toplogrednih plinov, ki bi nastali pri dodatnih procesih.

Poraba nujno potrebnih materialov kot so guma in čistilna voda, se s pomočjo najmodernejše tehnike zmanjša na minimum. Večina odpadnih produktov se reciklira in se dokumentirano oddajajo odvozniku odpadkov. Aluminjaste tiskarske plošče je mogoče uporabiti samo enkrat. Po tisku jih damo v reciklažo, kar omogoča sekundarno izrabo materiala. Pri izdelavi aluminjastih plošč iz odpadnega aluminija se porabi do osem krat manj energije, kot pri proizvodnji iz surovin.

Tisk in dodelava

Naš strojni park sestoji predvsem iz ofset tiskarskih strojev najnovejše generacije podjetja Heidelberg, digitalnih tiskarskih strojev podjetja Xerox in velikoformatnih UV tiskalnikov podjetja Durst. Za dodelavo uporabljamo stroje različnih blagovnih znamk, ki pa so najnovejše generacije in omogočajo efektivno in ekonomočno proizvodnjo kar niža CO2 emisije in resurse, ki jih porabljamo.

Embalaža in transport

Za pakiranje uporabljamo kolikor je mogoče materiale, ki se jih da reciklirati. Z našimim prevoznikom smo na dobri poti, do prihodnosti z zamnjšanimi CO2 emisijami.