Ustvarjamo "Zeleno"

Celostno vizualno podobo tiskanega materiala gradimo na papirjih in postopkih tiska, ki so okolju prijazni in ohranjajo naravo. Za ves tiskan material uporabljamo pri mojaTiskarna.si 100% reciklirane materiale ali minimalno FSC certificirane materiale. Za dopisni papri (računi, ponudbe, dobavnice, ...), po katerem imamo pri mojaTiskarna.si največjo potrebo smo izbrali edinstevn papir Cyclus.

Kaj je tako edinstvenega vam bomo predstavili v nekaj stavkih.

Cyclus je visokokvaliteten in do okolja prijazen papir, izdelan iz 100-odstotno recikliranih vlaken. Pri proizvodnji papirja Cyclus se upoštevajo najstrožji predpisi o varovanju okolja.

  • Recikliranje - Reciklirani odpadni papir je pomemben vir, ki pozitivno vpliva na okolje. Vsako leto zberejo in reciklirajo 120.000 ton odpadnega papirja, v glavnem iz tiskarn in pisarn. Tako niti košček tega odpadnega papirja ne pristane na odlagališčih.
  • Voda - Voda je omejen vir, zato jo je treba med čiščenjem vlaken uporabljati zelo varčno. Voda, ki jo uporabljajo v proizvodnji, je uporabljena kar 12-krat, preden jo nazadnje očistijo na biološki čistilni napravi. Med proizvodnjo ene tone papirja Cyclus se uporabi kar 60 % manj vode kot v proizvodnji papirja iz noih vlaknin.
  • 100% koncept - Z uporabo vode in mila iz papirja izperejo vsa polnila, kaolin in kredo. Ostanki se nato uporabijo pri proizvodnji cementa in drugih materialov. Druge odstranjene nečistoče, kot so plastika in papirne sponke, se nato uporabijo kot vir energije za ogrevanje v lokalnih gospodinjstvih.
  • Energija - Za izdelavo vlaknin oz. surovega papirja uporabljajo odpadni papir, in ne les, kar zmanjša porabo energije za 80 %. V proizvodnji papirja Cyclus se uporablja energija iz biomase (lesni iver), pri čemer s sežiganjem dobimo paro in elektriko. Odvečna toplota se distribuira v več kot 7.000 gospodinjstev v okolici. Biomasa se tako uporablja kot zelena energija.
  • Vlaknine - Predelava vlaknin ali surovega papirja poteka brez uporabe klora ali optičnih belil.
  • Certifikati - Cyclus ima naslednje certifikate: ekološki znak Blue Angel, znak za okolje EU, ISO 14001 in EMAS.